Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu
 Startpagina
 Nieuws
 Nieuws
 Onderwerpen
 Stuur Nieuws
 Nieuws Archief
 Discussies
 Forums
 Privť Boodschappen
 ChatBox
 Documentatie
 Achtergrondinformatie
 Documenten
 Top 10
 Woordenlijst
 Web Links
 FAQ
 Gebruikers
 Beveel ons aan
 Statistiek
 Ledenlijst
 Je mening
 EnquÍtes
 Feedback
 Zoeken
 Lokale zoekmachine
 Via Google
 Contact

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 38 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Gr. BrittanniŽ

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  Gezondheidsindustrie: ''Rookverboden leveren minder vroeggeboortes en minder te lichte baby's op''

  De Schotse onderzoekster Jill Pell publiceerde gisteren voor de derde keer een onderzoek over de effecten van rookverboden dat zeer discussiabel is.

  Allereerst kwam ze in 2007 met een onderzoek aanzetten dat zou hebben bewezen dat rookverboden minder opnames voor hartaanvallen opleveren. Dit onderzoek werd destijds door de wetenschappelijke blogger Chris Snowdon deskundig ontleed en te licht bevonden (en ook na drie jaar kon er geen enkel effect worden ontdekt).

  In 2010 publiceerde deze wetenschapster een onderzoek dat zou aantonen dat na rookverboden het aantal kinderen met astma met 18% was afgenomen (ja, ja, jonge kinderen komen volop in rokerige kroegen, dus dat is logisch). Dit onderzoek bleek van dezelfde 'kwaliteit' te zijn als het eerste, want ook deze keer kon Chris Snowdon weer overtuigend aantonen dat er iets erg mis was met dit onderzoek.

  En ook dit derde onderzoek blijkt weer ernstige tekortkomingen te hebben en niet meer te zijn dan de aloude bekende anti-rokenpropaganda. Dit keer beweert de onderzoekster een verband te hebben gevonden tussen de invoering van een rookverbod en het aantal te vroeg geboren en/of te lichte baby's.


  Geplaatst door admin op Wednesday 07 March 2012 @ 17:50:12 GMT+1 (2244 maal gelezen)

  Effectiviteit rookverboden twijfelachtig

  Rookverboden zouden het aantal rokers in een land sterk verminderen. Rook-verboden zouden het aantal opnames voor hartaanvallen sterk laten terug-lopen.

  Allebei claims van de anti-rokenlobby en ondersteund door eigen 'onderzoek'.

  Wat laten de echte, officiŽle overheids-cijfers echter zien na een aantal jaren rookverbod en sterke afname van het aantal cafťs, die vooral het kind van de rekening waren? Levert al die sociale, psychische en economische schade zoveel op op het gebied van de volksgezondheid?

  De laatste cijfers uit Ierland en Schotland laten zien dat die gezondheidswinst sterk tegenvalt.


  Geplaatst door admin op Friday 17 December 2010 @ 20:14:13 GMT+1 (6661 maal gelezen)

  Horeca: Rookverbod belangrijkste oorzaak sluiting pubs

  De becijfering van de schade die door rookverboden in de pub-industrie is veroorzaakt, is nooit eenvoudig geweest. Evenals bij de lange termijn trend (na 1960) op het gebied van thuisdrinken, zijn er duidelijk andere factoren die de cijfers beÔnvloeden, waaronder hogere huren en belastingen. Weinig mensen beweren serieus dat het rookverbod niet een negatief effect heeft gehad op de pubomzet van Groot-BrittanniŽ. De vraag is alleen hoeveel?

  In Engeland en Wales werd het beeld vertroebeld door de economische neergang die begon in het eerste jaar van het rookverbod en die leidde tot een recessie in het tweede jaar. Ook is het moeilijk om voor een dergelijke analyse betrouwbare vaste en specifieke gegevens over pub sluitingen te vinden. De British Beer and Pub Association berekende dat er 39 pubs per week de deuren sloten, oplopende tot 52 per week in de afgelopen tijd. Vergeleken met de 2 tot 4 pub sluitingen per week vůůr het verbod, zou men oogkleppen moeten op hebben om te beweren dat het rookverbod niet een belangrijke factor is geweest (hoewel sommigen dat wťl hebben geprobeerd). Maar dit gaat nog steeds over jaarcijfers voor geheel Groot-BrittanniŽ. Het zou mooier zijn als er kwartaalcijfers beschikbaar zouden zijn voor elk van de delen van Groot-BrittanniŽ waar de rookverboden op verschillende momenten werden ingevoerd.


  Geplaatst door webmaster op Monday 20 September 2010 @ 22:47:15 GMT+1 (3457 maal gelezen)

  Rokersverzet: Engelse cafťbaas en rookverbodrebel de gevangenis in

  Nick Hogan, een Engelse cafťeigenaar die zich via de rechter bleef verzetten tegen het rookverbod daar, is gisteren veroordeeld tot 6 maanden cel. De rechtzaken hadden al tot zijn faillissement geleid maar omdat hij weigerde de meer dan 10.000 pond boetes te betalen is hij uiteindelijk tussen criminelen opgeborgen.

  Nick stond, samen met veel andere vechters tegen het rookverbod, aan de wieg van TICAP in Hoorn. Ook was hij ťťn van de grote motoren achter de TICAP conferentie in Brussel.

  Nick is zich het afgelopen jaar gaan inzetten voor een jonge Engelse politieke partij, UKIP, die als tweede Engelse partij eindigde tijdens de Euro-parlementsverkiezingen afgelopen jaar. De kans is groot dat deze partij in de komende verkiezingen voor het parlement daar (maart of mei) als grootste partij zal eindigen. Dus of Nick de 6 maanden vol zal maken is maar de vraag: UKIP wil van het rookverbod af.

  Laatste nieuws: Door snelle internetcampagne van actievoerders werd het losgeld bij elkaar gebracht en is Nick weer vrij


  Geplaatst door webmaster op Saturday 27 February 2010 @ 21:54:04 GMT+1 (2792 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: Nieuw boek beschrijft historie van de anti-roken lobby

  Afgelopen maand verscheen eindelijk het nieuwe boek 'Velvet Glove, Iron Fist' van de Engelse historicus/journalist Christopher Snowdon. In het 415 pagina's metende boek gaat hij in op de historie van de anti-rokenlobby vanaf de introductie in Europa door Christopher Columbus, via Hitler's strijd tegen het roken tot en met de positie van de hedendaagse anti-rokenbeweging.

  Het boek staat vol referenties naar alternatieve wetenschappelijke bronnen die zijn beweringen in het boek ondersteunen. Alle belangrijke ontwikkelingen op dit gebied van de laatste twee decennia staan er uitgebreid in beschreven en de belangengroepen die bij de strijd betrokken zijn worden uitgebreid behandeld.

  Het boek is een 'must read' voor iedereen die betrokken is bij de roken-discussie: beleidsvormers, pro- en anti-rokenactivisten alswel voor juristen die strijden voor hun klanten.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 07 October 2009 @ 00:30:06 GMT+1 (2891 maal gelezen)

  Discriminatie: Nieuwe apartheid in het westen

  In Engeland, met zijn rigoreuze rookverbod in de horeca, wordt momenteel de volgende stap gezet in de strijd tegen roken. Eh.. of is het tegen rokers? In het Royal Oldham Hospital verscheen deze week aan de buitenkant van een wachtruimte voor aanstaande vaders het bijgaande bord.

  Let wel: er staat niet dat roken verboden is, maar dat rokers niet in de wachtruimte binnen mogen. Zelfs niet als ze niet roken. Waarom? Omdat ze een gevaar schijnen te zijn voor niet-rokers in  de wachtruimte.

  De maatregel lijkt gebaseerd te zijn op een recent nep-onderzoek dat beweerde dat rokers 'derdehands rook' (rook die in kleren blijft hangen en de uitgeademde lucht die nog steeds giftig zou zijn) bij zich dragen en dat dit gevaarlijk zou zijn voor omstanders. Het onderzoek was gebaseerd op een aantal telefonische interviews en werd onder andere door Dr. Michael Siegel meteen de grond in geboord.

  De trend is duidelijk: rokers mogen gediscrimineerd worden, op welke krakkemikkige basis dan ook. De gezondheidssector heeft elk gevoel voor realiteit verloren.


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 29 March 2009 @ 04:04:08 GMT+1 (3679 maal gelezen)

  Horeca: Hartaanvallen niet naar beneden door rookverbod

  Nadat enige tijd geleden al werd aangetoond dat het aantal opnames voor hartaanvallen in de Schotse ziekenhuizen na het rookverbod niet naar beneden was gegaan maar weer toenam, blijkt nu eveneens uit de nieuwste officiŽle Engelse cijfers dat ook daar het rookverbod geen vermindering heeft gebracht in het aantal opnames voor hartaanvallen. Enige tijd geleden, in juni 2008, meldde de Engelse anti-rokenlobby dat door het rookverbod het aantal opnames met 40% zou zijn gereduceerd.

  Minister Klink beweert nog steeds dat invoering van een rookverbod dat aantal opnames doet afnemen. Steeds refereert hij dan naar deze buitenlandse onderzoeken. Die onderzoeken zijn echter allemaal door de anti-rokenlobby uitgevoerd en blijken ook nu weer gekleurd en gemanipuleerd te zijn.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 27 February 2009 @ 00:09:43 GMT+1 (3112 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: ASH in de verdediging na kritiek op onderzoeken

  De ontzenuwing van de fabel dat rookverboden het aantal opnames voor hartaanvallen snel doen dalen (ook nog steeds geroepen door Ab Klink) heeft de Engelse anti-rokenorganisatie ASH er toe gezet om wild om zich heen te slaan. Wie nou zou denken dat ze met goed wetenschappelijk weerwoord zijn gekomen, kent de anti-rokenbeweging nog niet. Nee, in een artikel in het blad Expert Review of Pharmacoeconomics and Outcomes Research worden in twee verschillende artikelen de boodschappers van deze kritiek vergeleken met degenen die beweren dat HIV en AIDS niets met elkaar te maken hebben. Het tweede artikel maakt een nůg heftiger vergelijking: degenen die wetenschappelijk gefundeerde kritiek hebben laten horen zijn holocaust-ontkenners.

  Op de man spelen en niet op de bal is regel nummer 1 voor gepaste kritiek tegen dissidenten in de anti-rokershandleiding die elke beginnende anti-roker als het rooie boekje dient door te spitten alvorens hij mee mag gaan roepen.

  Dr. Michael Siegel van de Universiteit van Boston, zťlf dissident, heeft dat rode boekje al eens samengevat op zijn blog. Deze keer gaat hij in het blad MediLexicon in op de artikelen van de ASH-medewerkers.


  Geplaatst door Webmaster op Tuesday 10 February 2009 @ 01:22:25 GMT+1 (2994 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Wereld
  [ Wereld ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 702
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Thursday 04 December
  Tuesday 26 August
  Sunday 03 August
  Friday 20 June
  Thursday 29 May
  Tuesday 29 April
  Friday 25 April
  Monday 14 April
  Friday 04 April
  Sunday 30 March

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  The Smokers Club

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij

  Lees meer...

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.13 Seconden