Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu
 Startpagina
 Nieuws
 Nieuws
 Onderwerpen
 Stuur Nieuws
 Nieuws Archief
 Discussies
 Forums
 Privť Boodschappen
 ChatBox
 Documentatie
 Achtergrondinformatie
 Secties
 Documenten
 Top 10
 Woordenlijst
 Web Links
 FAQ
 Gebruikers
 Beveel ons aan
 Statistiek
 Ledenlijst
 Je mening
 EnquÍtes
 Feedback
 Zoeken
 Lokale zoekmachine
 Via Google
 Contact

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 26 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Europese Unie

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  Rokersverzet: Horecaclaim Europe een feit

  Vandaag wordt er in zeven talen een persbericht over Europa uitgestrooid waarin de oprichting van Horecaclaim Europe wordt aangekondigd en de plannen van de organisatie worden uitgelegd.

  Het unieke van deze organisatie is dat voor het eerst, via een privaat investeringsfonds, voldoende gelden beschikbaar komen om de anti-tabakslobby effectief te bestrijden. Het investeringsfond wordt momenteel nog gevuld via donaties van een 20-tal vermogende burgers, maar de verwachting is dat dit aantal zich nog aanzienlijk zal uitbreiden.

  Doelstelling van de organisatie is primair om de schade die door rookverboden is en nog steeds wordt veroorzaakt te claimen bij degenen die voor die schade verantwoordelijk zijn: overheden en NGO's die altijd voor rookverboden gepleit hebben.


  Geplaatst door admin op Thursday 29 March 2012 @ 17:58:26 GMT+1 (2410 maal gelezen)

  Gezondheidsindustrie: Krokodillentranen

  Het is een hard gelag voor anti-roken in Nederland op het moment. Edith Schippers, de huidige VVD-minister voor Volksgezondheid, zouden ze wel de nek om kunnen draaien!

  Ze slaan inmiddels via allerhande internationale media hard om zich heen. In december 2011 publiceerden ze een artikel in The Lancet waarin ze beweerden dat de Nederlandse overheid de rokers in de steek liet (door ze niet tot paria te degraderen zoals de anti-tabakslobby wil?! Op deze website reageerden we al eerder op dit aanmatigende stuk.)

  Afgelopen week kwam er weer een nieuw rapport uit van de Nederlandse anti-rokenlobby, gesteund door de internationale goeroe's op dit gebied. Dat gebeurde via de ITC website, een organisatie die zich druk maakt over het FCTC verdrag (een internationaal, helaas ook door Nederland in 2005 geratificeerd verdrag), dat anti-tabaksmaatregelen ADVISEERT aan de deelnemende staten. Inderdaad, adviseert, meer niet. Er zijn geen verplichtende onderdelen in dat verdrag. Toch wordt er in dit 'schaduwrapport' (maar ook in de rechtszaak die CAN tegen de huidige regering wil voeren) van uit gegaan dat Nederland verplichtingen is aangegaan door dit verdrag te onderschrijven.


  Geplaatst door admin op Monday 05 March 2012 @ 05:16:21 GMT+1 (4096 maal gelezen)

  Rokersverzet: Resultaten EU consultatie over anti-rokenmaatregelen verrassen de EU

  Vorig jaar heeft de EU haar burgers de gelegenheid gegeven om een aantal voorstellen van de EU voor een stricter beleid tegen roken (Tobacco Products Directive) te beoordelen. In die voorstellen ging het onder andere over de legalisatie van 'snus' (rookloze tabak), 'plain packaging': het verwijderen van alle opmaak van de verpakking van tabaksproducten, grafische afbeeldingen op de sigarettendoosjes en het verbieden van tabaksautomaten en tabaksdisplays bij tabakszaken.

  Maar liefst meer dan 80.000 reacties uit heel Europa kwamen binnen bij de EU, voornamelijk van gewone burgers (96%). En hun oordeel was allesbehalve datgene wat de EU regelneven verwachtten.


  Geplaatst door admin op Sunday 07 August 2011 @ 00:39:06 GMT+1 (6462 maal gelezen)

  Onderdrukking: Kritiek op ondemocratische EU

  Nog geen maand nadat antirokengroepen uit Europa er in geslaagd waren om de TICAP-conferentie tegen rookverboden uit het Europarlement te weren, komt er plotseling onverwachte steun uit diezelfde EU. Niemand minder dan de Tsjechische president Vaclav Klaus, het land dat nu roulerend voorzitter is van de EU, gaf in een toespraak tot het parlement aan dat de EU steeds ondemocratischer wordt. Geluiden die tegengesteld zijn aan de opinie van de EU worden geweerd en dat begint te lijken op het opereren van de oude Sovjet Unie, aldus de president. En de organisatie kost handenvol geld van de belastingbetaler.

  De toespraak leverde veel protest op in het Europarlement: diverse parlementsleden liepen boos weg.

  TICAP overweegt nu om de president als erelid voor te dragen. 


  Geplaatst door Webmaster op Sunday 22 February 2009 @ 02:48:55 GMT+1 (3158 maal gelezen)

  Rokersverzet: Anti-rokenorganisaties saboteren conferentie

  De Europese anti-rokenorganisaties zijn er in geslaagd de conferentie tegen rookverboden, in het Europarlement (EP) in Brussel, te saboteren. Het Bureau van het Europarlement, dat o.a. de gebouwen beheert, heeft na vele e-mails uit de anti-rokenorganisaties de conferentie in het parlement verboden.

  Inmiddels heeft de conferentie een nieuw onderkomen in Brussel gevonden, op een steenworp afstand van het gebouw van de Europese Commissie. Nieuws daarover is binnenkort te vinden op de TICAP website.

  De organisatoren noch het Europarlementslid die gastheer was voor de conferentie werden hier echter van in kennis gesteld en de bewijzen dat deze conferentie ooit gepland was, zijn uit de EP computersystemen gewist. Het enige bewijs voor de conferentie is alleen nog te vinden op de site met de naam European Agenda. Alleen door actief de anti-rokenbeweging te monitoren wist de organisatie op tijd hiervan op de hoogte te komen en gepaste maatregelen te treffen. Was dat niet gebeurd, dan hadden alle deelnemers en presentatoren op 27 januari voor een gesloten deur gestaan.

  In Nederland heeft Lies van Gennip van Stivoro gepoogd om te voorkomen dat Prof. Rein Vos (Universiteit Maastricht) een presentatie op de conferentie zou houden. De heer Vos werd daarbij zelfs, op de klassieke anti-rokers manier, beticht van banden met de tabaksindustrie.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 21 January 2009 @ 20:17:13 GMT+1 (9655 maal gelezen)

  Horeca: Europa-wijd rookverbod van de baan

  De Europese commissaris Spidla (volksgezondheid) heeft zijn plannen ingetrokken om een rookverbod in de hele EU in te voeren. Zeker tot november dit jaar, einde van zijn ambtstermijn, worden er geen initiatieven genomen. Dat meldt Die Zeit (Duitsland).

  Nog in November werd er een zogenaamd 'com-document' door de commissaris ingediend waarin een totaal rookverbod voor de EU werd voorgesteld. Het Europarlement bespreekt zo'n document en geeft er commentaar op. Normaal duurt zo'n procedure twee jaar. Hij geeft nu aan dat hij in deze tijd niet verder wil gaan dan het consulteren van werkgevers- en werknemersorganisaties.


  Geplaatst door Webmaster op Monday 12 January 2009 @ 01:42:50 GMT+1 (3241 maal gelezen)

  Onderdrukking: Ierse EU-parlementariŽr wil tabaksindustrie monddood maken
  Europese Unie

  Het illegaliseren van tabaksverkoop in de Europese Unie en het monddood maken van de tabaksindustrie. Zomaar twee dingen waar EU-parlementariŽr Avril Doyle uit Ierland zich mee bezighoudt. Want, zo beweert ze, roken veroorzaakt meer doden dan AIDS, moord, drugsgebruik, verkeersongelukken en zelfmoord bij elkaar.

  Dat zijn uiteraard absurde cijfers die ze hoogstwaarschijnlijk door een of ander veel te duur onderzoeksbureau in elkaar heeft laten toveren. Wellicht nog schokkender is het feit dat ze serieus van plan is ervoor te zorgen dat de tabaksindustrie straks niets meer heeft in te brengen. Waar iedere partij in welke situatie dan ook altijd een kans krijgt om zijn of haar zegje te doen, wordt de tabaksindustrie als het aan mevrouw Doyle ligt in de toekomst compleet genegeerd. Wie er dan nog een tabaksbeleid opstelt - zij het een bedrijf, zij het een staat - kan dan niet meer worden beÔnvloed door die enge, gemene vertegenwoordigers van de dood. Tussen neus en lippen door gaat ze ook nog even regelen dat horeca-organisaties er zich ook niet meer mee mogen bemoeien. Dat dit geheel in strijd is met fundamentele Europese regelgeving, lijkt haar niet te deren.


  Geplaatst door Rimshot op Monday 21 July 2008 @ 21:01:35 GMT+1 (2546 maal gelezen)

  Meeroken: Eurocommissaris kan geen namen van meerokendoden noemen
  Europese Unie

  De Engelse EuroparlementariŽr Godfrey Bloom stelde de Eurocommissaris voor Volksgezondheid, Vassiliou, een simpele vraag:

  "Noem me eens drie of vier mensen die de afgelopen 2 jaar aantoonbaar zijn overleden aan meeroken?"

  De Eurocommissaris antwoordde met een vaag verhaal over epidemiologie, maar kon geen namen noemen.


  Geplaatst door Webmaster op Monday 21 July 2008 @ 19:58:16 GMT+1 (2304 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Duitsland
  [ Duitsland ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 703
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Tuesday 08 April
  Monday 18 February
  Monday 05 November
  Wednesday 24 October
  Wednesday 30 May
  Friday 06 April
  Wednesday 14 February
  Wednesday 31 January
  Tuesday 30 January
  Sunday 19 November

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  The Smokers Club

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij

  Lees meer...

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.14 Seconden