Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu
 Startpagina
 Nieuws
 Nieuws
 Onderwerpen
 Stuur Nieuws
 Nieuws Archief
 Discussies
 Forums
 Privť Boodschappen
 ChatBox
 Documentatie
 Achtergrondinformatie
 Secties
 Documenten
 Top 10
 Woordenlijst
 Web Links
 FAQ
 Gebruikers
 Beveel ons aan
 Statistiek
 Ledenlijst
 Je mening
 EnquÍtes
 Feedback
 Zoeken
 Lokale zoekmachine
 Via Google
 Contact

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 26 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Opinie

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  Overheid: Ideologie
  Opinie

  De oorlog op het rookverbodfront begint echt op een hoogtepunt te komen. Gezien de felheid van de anti-rokenlobby op dit moment (luister maar eens naar het Lunch!-programma van vanmiddag) begint deze lobby toch wat van paniek te voelen: er moet beter gehandhaafd worden en de politie moet worden ingezet. Als het via realistische, door iedereen te begrijpen, argumenten niet meer te winnen valt dan moet blijkbaar de sterke arm er bij te pas komen om de rebellen (kiezers!) in het gareel te krijgen.

  Afgelopen avond stemden een 50-tal cafťeigenaren in Nijmegen ervoor om, in navolging van o.a. Den Bosch, overal in die stad de asbakken weer op tafel te zetten.

  Marina, een eigenaresse van een klein cafť in Leiden (KHO), veegde vanavond bij Pauw en Witteman de vloer aan met ChristenUnie parlementariŽr JoŽl Voordewind, die alleen maar 'meer handhaving' kon bedenken om dit soort kleine ondernemers, die door wetgeving met hun rug tegen de muur zijn gezet, tot gehoorzaamheid en volgzaamheid te dwingen. Hoe dat dan moest wist hij niet eens te bedenken. Bij het radio-programma stand.nl liet Cisca Joldersma van de CDA-fractie, soortgelijke geluiden horen.

  Staat de politiek nog wel met beide voeten in de realiteit? Wij analyseren de stand van zaken.


  Geplaatst door Webmaster op Tuesday 18 November 2008 @ 03:32:18 GMT+1 (3604 maal gelezen)

  Meeroken: De stankbel van de anti-rook kerk
  Opinie

  Ik rook niet. Vroeger wel, maar op een gegeven moment vond ik het niet leuk meer en ben ik er mee gestopt. Mijn vrouw rookt wel. Ze heeft nog meer eigenaardigheden, maar daar gaat dit stukje niet over. Waar het over gaat is dat ze, met de andere rokers, voor de maatschappij een paria is geworden. Verschoven naar speciale afgeschutte gedeelten in restaurants of naar balkons en eventueel de straat. En daar staan ze dan met z'n allen, het dampend uitschot van een hysterisch geworden maatschappij.

  Zo'n twintig jaar geleden was ik in Amerika. In het hotel mocht je niet roken, maar in de lounge was een open haard. Die walmde en rook naar verbrand hout en dat was gezellig, maar roken mocht niet. Buiten waren de straten gevuld met een onafzienbare file van dampende en stinkende auto's. Dat was Amerika in de jaren tachtig en iedereen hier was het er over eens dat Amerikanen gek waren. Dat vind iedereen hier nog steeds, maar ondertussen is de hysterie de oceaan overgestoken en heeft Europa geÔnfecteerd.


  Geplaatst door Webmaster op Wednesday 10 September 2008 @ 19:13:06 GMT+1 (2886 maal gelezen)

  Roken mag?!
  OpinieSten writes "'k heb een Hyves groepje aangmaakt... Iedereen is welkom.  http://rokerspartij.hyves.nl/ "
  Geplaatst door webmaster op Saturday 25 August 2007 @ 03:04:25 GMT+1 (2367 maal gelezen)

  Rokersverzet: Pas echt gelukkig in een rokerig cafť
  Opinie

  Op 6 januari verscheen in de Volkskrant een artikel van de hand van Caspar Janssen, auteur van het boek Zak Tabak. In het artikel neemt hij het op tegen de 'gezonde bemoeials' van Stivoro. Hij begrijpt ook niet hoe de overheid de rookvrije werkplek heeft kunnen laten doorgaan:

  Het gekke is: zowel progressieven als (sommige) liberalen zijn terecht trots op het Nederlandse drugsbeleid, maar over het recht op roken hoor je ze nauwelijks. Zo zou het kunnen gebeuren dat er over twee jaar de bizarre situatie ontstaat dat miljoenen toeristen jaarlijks naar Amsterdam komen om zich ondersteboven te roken aan hasj en nederwiet in coffeeshops, maar dat de gemiddelde toerist (en de Nederlander) voor een gewoon sigaretje buiten moet gaan staan, met het gevaar dat het Stivoro-antirookteam vervolgens voorrijdt in een lesauto.


  Geplaatst door webmaster op Monday 22 January 2007 @ 19:14:36 GMT+1 (2951 maal gelezen)

  Rokersverzet: Aan de toekomstige Paria's van Nederland...
  Opinie

  Tijdens het roken van vele inspirerende sigaretjes schreef een Belgische roker de onvrede over het Belgische rookverbod van zich af.

  Niet minder dan paria's zijn rokers geworden volgens deze roker.


  Geplaatst door webmaster op Sunday 21 January 2007 @ 23:28:08 GMT+1 (2591 maal gelezen)

  Roken: 'Anti-rokenbeweging ineffectief'
  Opinie

  In het pas verschenen boek 'Het Beslissende Moment', een op zakelijk management gerichte uitgave geschreven door wetenschapsjournalist Malcolm Gladwell, wordt beschreven hoe individuen in staat zijn de wereld te veranderen. IdeeŽn, gedrag, meningen en producten gedragen zich volgens de schrijver als besmettelijke ziektes. Aan de hand van een groot aantal voorbeelden laat hij zien hoe dit in zijn werk gaat en hoe weinig we eigenlijk pas weten van de achtergronden van die processen.

  Een van de voorbeelden die hij beschrijft is die van het falen van de anti-rokenbeweging in hun strijd tegen jeugdroken. De anti-rokenbeweging slaat de plank volledig mis volgens de schrijver omdat ze niet (willen) snappen wat de mechanismen zijn die mensen drijven: het is echt niet de reclame van de tabaksproducenten die jongeren tot roken brengt.

  Wij lichtten een tekenend citaat uit het boek, dat wij alle lezers van harte aanbevelen.


  Geplaatst door webmaster op Wednesday 01 November 2006 @ 22:27:00 GMT+1 (2551 maal gelezen)

  Rokersverzet: Overeenkomst tussen moslimradicalisme en anti-rokenbeweging
  Opinie

  Er zijn duidelijke parallellen te vinden tussen het moslimradicalisme en de anti-rokenbeweging. Dat is de mening van David W. Kuneman, directeur onderzoek van de Amerikaanse Smokersclub. Ook binnen de anti-rokenbeweging is er een spanning tussen de radicalen en de gematigden, zoals Dr. Michael Siegel recent op zijn blog beschreef. Maar de extremistische leiders binnen beide bewegingen zorgen via onder andere een ijzeren greep op de financiŽn dat de gematigden niet te kans krijgen om zich naar buiten te uiten, op straffe van uitsluiting uit de gemeenschap, met alle persoonlijke economische gevolgen van dien.

  Anti-roken is een ideologische doctrine geworden, zoals het moslimradicalisme. Dat gaat samen met wat we bij andere radicale organisaties zien, zoals het zich aanmeten van superioriteit, intolerantie voor andere gezichtspunten, het blinde geloof dat ze onfeilbaar zijn, de opvatting dat tegengestelde opinies kwaardaardig zijn en het afdwingen van hun gezichtspunt met alle middelen die hen ter beschikking staan. Maar er is hoop, volgens Kuneman:

  "Communism and nazism also destroyed themselves, because they were hell-bent on forcing their doctrines on others at all costs, and neglected their own internal problems."


  Geplaatst door webmaster op Thursday 17 August 2006 @ 22:31:28 GMT+1 (3677 maal gelezen)

  Roken: Schadebeperking voor tabaksgebruik - nieuw forum
  Opinie

  De anti-rokenwereld is een zwart-wit wereld. Het is stoppen of sterven geblazen als het aan de anti-rokers ligt. Heel vreemd is het dat men niet open staat voor schadebeperking: laat mensen genieten van tabak zonder dat er veel schade gedaan wordt. Er zijn tegenwoordig, volgens sommige actieve groepen voorstanders, tabaksproducten beschikbaar die niet de gevaren met zich dragen van roken. Snuss, kauwtabak, is daar een voorbeeld van. Snuss is in Europa echter niet toegestaan (behalve Zweden).

  De Europese 'Think Tank' Eudoxa is een groot voorstander van de methode om niet alleen aan te sturen op stoppen met roken maar rokers ook de te keus geven om veiliger middelen te gebruiken, die min of meer dezelfde behoeften vervullen als die van het roken.

  Onlangs startte deze groep een speciaal forum over dit onderwerp en nodigde het geinteresseerden uit om in het forum te participeren.


  Geplaatst door webmaster op Friday 16 June 2006 @ 23:22:10 GMT+1 (2703 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  Humor
  [ Humor ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 703
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Tuesday 03 January
  Thursday 22 December
  Saturday 17 December
  Saturday 26 November
  Thursday 03 November
  Sunday 21 November
  Friday 22 October
  Thursday 09 September
  Wednesday 08 September
  Tuesday 31 August

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  The Smokers Club

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij

  Lees meer...

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.08 Seconden