Lidmaatschap Forums Contact Nieuwsselectie:
Hoofdmenu
 Startpagina
 Nieuws
 Nieuws
 Onderwerpen
 Stuur Nieuws
 Nieuws Archief
 Discussies
 Forums
 Privť Boodschappen
 ChatBox
 Documentatie
 Achtergrondinformatie
 Secties
 Documenten
 Top 10
 Woordenlijst
 Web Links
 FAQ
 Gebruikers
 Beveel ons aan
 Statistiek
 Ledenlijst
 Je mening
 EnquÍtes
 Feedback
 Zoeken
 Lokale zoekmachine
 Via Google
 Contact

Wie is Online?
Er zijn op dit moment, 26 gast(en) en 0 lid(leden) die online zijn.

U bent een gast. U kunt gratis een account aanvragen door hier te klikken

Aanbevolen links
 • Big Pharmaís Gaming of Medical Studies: Twisted Statistics and How to Spot Them
 • Audrey Silk bij Metropolis (VPRO)
 • Rokersvriendelijke horeca
 • Sigarenliefhebber
 • Rampant Antismoking Signifies Grave Danger: Materialism Out of Control
 • Anti-Smoking Stats-Scam
 • Joe Jackson: Smoke, Lies and the Nanny State
 • Schadelijkheid meeroken onbewezen
 • De feiten rond meeroken (Dave Hitt)
 • Internationale sigarettenprijzen
 • Bureau Voorlichting Tabak
 • Europese Consumenten-organisatie Tabak
 • Junkscience, All the Junk that''s fit to Debunk (alle onzin van onzin ontdaan)
 • Meervrijheid.nl
 • Uitgerookt (Intermediair)
 • Nazi posters tegen roken
 • De vrijspreker
 • Roken en de Wet
 • Rokers actie posters!
 • The United Pro Choice Smokers Rights Newsletter
 • TobaccoAnalysis Blog (Michael Siegel)
 • Dissecting Antismokers` Brains
 • Welke restaurants moet je beslist niet naar toe?
 • Wie wordt betaald door de farmaceuten?
 • Meer linksNieuws archief

 • De waarschuwingen

  Diversen

  Meldpunt Rokersdiscriminatie:
  020-4167632


  Slachtoffers rookverbod New York
  The Evidence archive What you think you know about tobacco may surprise you

  Zyban Dossier

  Server Hosted By
  Logo transparent

  Zoeken
  Google


  Statistieken NL
  • Nederlandse productie van sigaretten (2004): 115,2 miljard stuks
  • Werkgelegenheid tabaksindustrie: 25.000 personen
  • Waarde binnenlandse tabaksverkoop: 3,87 miljard euro
  • Waarde Nederlandse tabaksexport: 2,87 miljard euro
  • Belastinginkomen (2008): 2,4 miljard euro
  • Aandeel in totale belastinginkomsten rijk: 2 procent

  Donaties
  Acceptatie-indicatie

  of via een
  bankoverboeking

  Boeken


  Forces Nederland: Ierland

  Zoek op dit onderwerp:   
  [ Ga naar startpagina | Kies een nieuw onderwerp ]


  'Aantal rokers nog steeds gelijk na 7 jaar rookverbod'

  Ruim zeven jaar nadat het rookverbod (in maart 2004) in de Ierse horeca werd ingevoerd is het aantal rokers in dat land nog steeds niet gedaald. Volgens de Chief Medical Officer van het Ierse Ministerie van Volksgezondheid ligt het percentage rokers nog steeds op zo'n 28-30%.

  Die mededeling staat in schrille tegenstelling tot de bewering van anti-rokenorganisaties dat rookverboden leiden tot minder rokers.

  Maar dat rookverbod is wel desastreus voor de Ierse pubs (zie grafiek): na 4 jaar rookverbod had al zo'n 11% de deuren gesloten. De prijs die de horecasector voor 0% afname voor het percentage rokers via omzetverlies, ontslagen en de drama's van sluitingen moest betalen heeft dus in ieder geval op dit terrein niets opgeleverd. En uiteraard is van een schadeloosstelling nooit sprake geweest.

  Rookverboden zijn een onderdeel van het 'tabaksontmoedigingsbeleid'. Maar ze ontmoedigen blijkbaar niet.


  Geplaatst door admin op Wednesday 26 October 2011 @ 02:16:06 GMT+1 (6633 maal gelezen)

  Horeca: Iers rookverbod is een ramp

  Vijf jaar geleden, in 2004, werd in Ierland als eerste land in Europa een rookverbod in de horeca ingevoerd. Ierland werd in veel Europese landen gebruikt als voorbeeld dat een rookverbod succesvol is in de strijd tegen tabaksgebruik.

  In de afgelopen maand verschenen een aantal rapporten over Ierland die laten zien dat het rookverbod een ramp is geweest voor de pub sector en de voorspelde resultaten (sterke afname van het aantal rokers) alles behalve heeft waargemaakt.

  Uit onverwachte hoek, een Europese anti-roken campagne met de naam "HELP", werd gerapporteerd dat het aantal rokers in Ierland in de laatste 11 jaar nog nooit zo hoog is geweest: het percentage rokers is inmiddels opgelopen tot 33% terwijl, als de trend had doorgezet die er al was vůůr het rookverbod, dat percentage nu 22% zou zijn geweest. En de toename is er vooral in de leeftijdsgroep van 16 jaar tot 30 jaar, uitgerekend de doelgroep die ontmoedigd zou moeten worden door al deze maatregelen.

  De Ierse organisatie Drinks Industry Group of Ireland (DIGI) meldde recent dat maar liefst 1500 pubs, hotels en restaurants het loodje hebben gelegd sinds de invoering van het rookverbod. Dat is een kwart van het totaal aantal horeca-bedrijven van vůůr het rookverbod. Eenderde van de resterende pubs verwacht de komende tijd het hoofd niet meer boven water te kunnen houden.


  Geplaatst door Webmaster op Friday 06 November 2009 @ 04:30:10 GMT+1 (3975 maal gelezen)

  Horeca: Pubs dreigen uit te sterven
  Ierland

  Het verschijnsel pub in Ierland dreigt uit te gaan sterven.

  Voor het eerst in de geschiedenis is de verkoop van alcoholische drank in pubs lager dan die in winkels. De oorzaak wordt met name gezien in de invoering van het rookverbod. Vooral de landelijke kroegen sluiten in groten getale (300 sinds januari) of gaan over tot de verkoop van maaltijden (en vormen zo een bedreiging voor de reguliere restaurants). In Dublin en omgeving is de omzet van pubs in diezelfde tijd met 40% gedaald.

  De oorspronkelijke pub-bezoekers blijven liever thuis en drinken daar hun borreltje of wijntje.

  De Nederlandse horeca gaat een moeilijke tijd tegemoet. Veel moeilijker dan een Stivoro of Minister Klink ons willen doen geloven.


  Geplaatst door Webmaster op Saturday 15 March 2008 @ 09:25:00 GMT+1 (2956 maal gelezen)

  Horeca: Rookverboden verhogen tabaksgebruik
  Ierland

  Ierland wordt steeds aangehaald als HET succesverhaal voor de effectiviteit van rookverboden. Wat is daar van waar?

  Er werd door anti-rokenorganisaties voorspeld dat een rookverbod het aantal rokers en het gebruik van tabak zou doen afnemen. De Ierse overheid trapte daar in. Want eerder het tegenovergestelde lijkt het geval: verkopen, smokkel en het percentage jeugdige rokers namen toe in dat land sinds het rookverbod van kracht werd.

  In maart van dit jaar werd van bijna van elke passagier die in Dublin landde de bagage in beslag genomen omdat die vol zat met goedkope sigaretten. Het totale bedrag aan in beslag genomen tabaksproducten is opgelopen tot 2,7 miljoen Euro. Volgens uitgangspunten van de Ierse douane wordt maar 10% van de smokkel daadwerkelijk gepakt. De schade voor de Ierse schatkist wordt geschat op plm. 2,5 miljoen Euro per jaar.

  Ondertussen berichten de tabaksfabrikanten in Ierland een omzetstijging van 20%, geheel in tegenstelling tot de rest van Europa waar de omzet daalt. En het aantal tieners tussen 15 en 17 jaar dat zegt te roken is tussen 2002 en 2007 gestegen van 20% naar 25%.

  Een waar succes. Maar voor wie?


  Geplaatst door Webmaster op Tuesday 30 October 2007 @ 10:45:00 GMT+1 (2852 maal gelezen)

  Horeca: Hartaanvallen Ierland naar beneden sinds rookverbod?
  Ierland

  We voorspellen het nu alvast: de politici in de Tweede Kamer zullen binnenkort weer een nieuw argument aangevoerd krijgen door de anti-rokenlobby. Een nieuw onderzoek zou aantonen dat na de invoering van het rookverbod in Ierland het aantal hartaanvallen met 15% is gedaald.

  Nee, zegt Dr. Michael Siegel, dit is weer eens een voorbeeld van de aanpak zoals we die eerder gezien hebben bij de Helena en Piedmont onderzoeken: er is weer nauwgezet een periode en regio geselecteerd waarin deze stelling aangetoond kan worden. Maar in feite kan het net zo goed een toevallige samenloop van omstandigheden zijn. De onderzoekers hebben daar niet op getest en kunnen niet aantonen, door maar een periode van negen maanden te analyseren, dat de (tijdelijke?) afname van opnames van slachtoffers van hartaanvallen te wijten is aan het rookverbod.

  Steeds meer onderzoeken in de anti-rokenwereld formuleren eerst een conclusie en gaan dan op zoek naar de cijfers om die te staven. Hier hebben we daar weer een goed voorbeeld van.


  Geplaatst door webmaster op Friday 07 September 2007 @ 10:25:00 GMT+1 (2699 maal gelezen)

  Horeca: Aantal rokers niet gedaald na rookverbod Ierland
  Ierland

  Eťn van de belangrijkste redenen om rookverboden in te stellen in de horeca is om roken te ontmoedigen. Door een soort Verelendung van de roker moet deze gedwongen worden zijn gewoonte af te zweren.

  Maar werken rookverboden wel op die manier?

  In Ierland blijkt uit de officiŽle statistieken daar niets van. Uit een overzicht dat wij ontdekten op de site van het Ierse Office of Tobacco Control blijkt dat de neergaande lijn in aantal rokers die er was vůůr het rookverbod niet meer doorzette nŠ de invoering van het rookverbod. Vůůr het rookverbod was het percentage rokers 22,1%. In september 2006, zo'n 2,5 jaar na de invoering, was dit alweer opgelopen naar 25,6%, een toename met 3,5%.

  Ook typisch in die grafiek is een sterke daling gevolgd door een even zo grote stijging in mei 2006, 2 jaar na de invoering van het rookverbod. Naar de oorzaken van deze uitschieter kunnen we slechts gissen: had men op dat moment voor een rapportage of persverklaring misschien gunstige cijfers nodig?


  Geplaatst door Webmaster op Monday 26 February 2007 @ 14:50:20 GMT+1 (2682 maal gelezen)

  Rokersverzet: Sigarettensmokkel Ierland hoger dan ooit
  Ierland

  De smokkel van sigaretten naar Ierland is gigantisch toegenomen. In de laatste 2 jaar is de hoeveelheid in beslag genomen illegale tabak in Ierland met 240% gestegen. De harde lijn tegen rokers van de Ierse overheid lijkt dus zijn effect te hebben.

  De smokkel vindt vooral plaats vanuit de Baltische staten en Polen. Misdaadbendes organiseren zogenaamde 'mierensmokkel': koeriers smokkelen kleine hoeveelheden sigaretten vanuit de nieuwe EU-staten naar het land waar er torenhoge winsten op worden gemaakt.


  Geplaatst door webmaster op Saturday 06 January 2007 @ 22:04:00 GMT+1 (2672 maal gelezen)

  Overheid: Meer Ierse rokers
  Ierland

  Sinds twee jaar geleden het Ierse rookverbod inging is het aantal rokers... gestegen!

  Het percentage rokers steeg in die tijd van 22% naar 23%.

  Dat blijkt uit een officieel rapport dat door het overheidsbureau Office of Tobacco Control is uitgebracht.

  Het verminderen van het percentage rokers is de hoofdreden om rookverboden in te voeren.


  Geplaatst door Webmaster op Monday 03 April 2006 @ 02:22:41 GMT+1 (3707 maal gelezen)

  Willekeurige koppen

  ScandinaviŽ
  [ ScandinaviŽ ]


  Peilingen
  Nu het rookverbod een feit is,

  ga ik niet meer naar de kroeg
  ga ik wel op het terras roken
  paf ik gewoon door in mijn stamcafť
  ben ik gestopt met roken
  ben ik maar geŽmigreerd
  drink ik in BelgiŽ/Duitsland  Uitslagen
  Peilingen

  Stemmen: 703
  Opmerkingen: 4

  Login
  Loginnaam

  Wachtwoord

  Nog geen lid? U kunt een account aanvragen. Als geregistreerde gebruiker krijgt u voordelen zoals de Thema-manager, opmerkingsconfiguratie en kunt u opmerkingen plaatsen onder uw eigen naam.

  Oude Artikelen
  Sunday 12 March
  Tuesday 18 October
  Wednesday 07 September
  Friday 01 April
  Saturday 12 March
  Thursday 23 December
  Thursday 04 November
  Thursday 14 October
  Tuesday 17 August
  Friday 13 August

  Oudere artikelen

  Facebook

  Vrienden
  Vrijspreker.nl

  Poster
  Download poster

  TICAP
  TICAP lid

  NUjij

  Lees meer...

  Contact Uw banner op onze site? Forces banner op uw site?

  PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
  Pagina Rendering: 0.10 Seconden